Blog

July 2017

Crutzen Communies

Van de communie foto's van de familie Crutzen heb ik maar enkele foto's, maar toch de moeite waard om ze te zien. De foto's van Magda en Cecilia zijn gemaakt door Ome Men de broer van mijn vader. Rim kwam pas op mijn communie in beeld, omdat hij mijn Pete Oom was.

Eerste communie van mij toegevoegd

Ik heb de eerste communie van mij toegevoegd, plus wat accessoires zoals prentjes en felicitatie van een want die er niet bij kon zijn en het kaartje dat lag op de plek van de tafel waar ik mocht zitten tijdens het eten.

Communie Foto's van mij

Er zijn 2 soorten communies de eerste op de eerste klas bij ons voor mij was dat 1958 en de plechtige communie voor mij was dat 1963. Van die laatste bestaat een filmpje en dat staat er ook op. Eerste communie moet ik er nog een paar van scannen.

Bergamo

De foto's van de opening van Café Bergamo toegevoegd. Onder het hoofdje Families en dan Habets

Familie Delahaye heeft weer wat uitbreiding

Ik heb weer wat foto's toegevoegd aan de Delahaye's b.v Jo Hoen met konijntjes en Albert Delahaye als priester

Bruiloft van Sjir met Gertrude Pijpers

De bruiloft van Sjir en Gertrude Pijpers zijn eerste vrouw heb ik op de website staan. Ze zijn getrouwd op 19 Juli 1944.
Het zijn papiernegatieven dus de kwaliteit laat te wensen over. er zijn wel verassende foto's bij, b.v. van mijn ouders.

19 juli is een makkelijk te onthouden datum voor me, het is de dag van de Heilige Vincentius de Paulo, hier in Nederland tenminste in de rest van de wereld dus ook in Frankrijk waar hij vandaan kwam, is de datum van Vincentius 27 september.

Bruiloft Tiny en Tiel Delahaye

De Bruiloft van Tiny en Tiel Delahaye van 31 maart 1948 staat er helemaal op. het zijn 40 foto's.

Mijn moeder Tiny Delahaye trouwde in het wit, mocht dat wel, dat is de grote vraag, want voordat mijn oudste zus geboren was op 10 april 1949, heeft mijn moeder een miskraam gehad. In het rijke Roomse leven mocht je alleen maar in het wit trouwen als je nog maagd was, zo is mij vertelt. Toen ik eens vroeg aan iemand, waarom de vrouw van Wiel Delahaye niet in het wit trouwde.

Pater F. Vliexs

Het mysterie rond pater Vliexs heb ik op gelost. op een Belgische site waar overlijdensberichten staan kon ik zijn sterfdag en zijn eigenlijke voornaam opsporen nadat ik in een krantenartikel op Delpher.nl gezien had dat hij in België werkzaam was geweest. Hij is van 9 januari 1917 dus 100 jaar geleden geboren.

Waarom Maria in de voornamen

Waarom staat er bij de meeste van ons Maria in de voornamen. Heb ik me al altijd afgevraagd. Ik ben Vincentius Remigius Maria. Dat is iets wat wij, denk ik, aan de Heeroom te danken hebben. Ik was op de site van de Pater Monfortanen van Schimmert, de orde van onze Heeroom,

Dit staat er op hun website:

0p 31 januari 1673 werd in Montfort-sur-Meu, een dorpje in Bretagne, bij de familie Grignion een zoon geboren. Hij kreeg de naam Louis. Zelf voegde hij daar later aan toe: 'Maria' en noemde zich naar zijn geboorteplaats: 'van Montfort'.

Heeroom andere layout

Alle pagina's van de Heeroom om gezet in een ander formaat.